Het Dok van Dronten


Schrijf u nu in als geïnteresseerde via www.dokvandronten.nl of neem contact op met Makelaardij Van der Linden Dronten via 0321 336 111.
Aantal:     28 woningen, 62 appart.
Beschikbaarheid:     Ja
Oppervlakte:     40 m² - 165 m²
Prijs:     Vanaf €175.000
Locatie:     Dronten
Fase:     Preview
Oplevering:     N.T.B.

Wat krijgt u

Stads wonen aan het water 

Vlakbij het centrum van Dronten wordt een nieuwe, duurzame en levendige woonwijk gerealiseerd; het Hanzekwartier. De ambities zijn hoog! Met een dynamische en levendige architectuur en een verrassende inrichting van de openbare ruimte krijgt dit deel van Dronten een enorme impuls. Het Dok van Dronten is met 90 woningen en ca. 750 m² een belangrijke aanjager van de vernieuwing in het Hanzekwartier.  

Bijzonder is de centrale ligging van het plangebied: deze ligt tussen het station en het centrum van Dronten. De ambitie is om het gebied om te toveren tot een kwalitatief hoogwaardige en levendige woonbuurt voor diverse doelgroepen. Onderdeel is een prachtig, parkachtig plein dat grenst aan het water. Het plein vormt een belangrijke schakel aan de brede loper langs De Noord en zoekt tegelijkertijd aansluiting met de groene parkachtige zone ‘Langs de Vaart’. Het gaat daarbij om de verbinding tussen het station en het bruisende centrum van Dronten enerzijds en de verbinding tussen De Noord en de rustgevende binnenhaven anderzijds. Kortom, een gebied vol groene en stedelijke dynamiek: dat is een plek waar u wilt wonen.

Het Dok van Dronten bestaat uit het Pleingebouw, het Carré en het plein dat als een ontmoetingsplek dient in het hart van het gebied. De nabijheid van groen en water gecombineerd met de centrale ligging, maakt het stads wonen aan het water. En dat is echt uniek wonen in Dronten.

HET PLEINGEBOUW
Het Pleingebouw is gelijk herkenbaar door de bijzondere, sculpturale architectuur en materiaalgebruik.

De combinatie van staal, glas, composiet en vezelcement zorgen voor een moderne uitstraling en optimaal ruimtegebruik. De verdiepingen aan de westkant van het gebouw worden van boven naar beneden groter. Aan de oostkant worden ze juist van beneden naar boven groter en dat levert een uniek sculpturaal gebouw op! Het Pleingebouw is gelegen aan een gezellig parkachtig plein, waar ontmoeten centraal staat. 

In Het Pleingebouw komen in totaal 30 luxe appartementen, variërend in grootte van 80 m² tot 140 m². Doordat de verdiepingen in grootte variëren, zijn er ook diverse typen appartementen die variëren in grootte. Alle appartementen hebben een eigen balkon of terras, met spectaculair uitzicht over het water van de binnenhaven. Bootjes kijken, een borrel drinken met vrienden of in alle rust genieten van het uitzicht? Het kan allemaal in het Dok van Dronten! 

De appartementen zijn ruimtelijk en licht, door het toepassen van grote glazen puien met openslaande deuren. Inbouwkasten, een inloopdouche met regendouche, een groot kookeiland en een afwerking met high end materialen? De keuze is aan u! Het Pleingebouw is dan ook met recht een gebouw met een ‘Wauw factor’, waarin u optimaal kunt genieten van het goede leven.

HET CARRÉ
Naast het Pleingebouw, komt er ook een fraai vormgegeven woonblok met daarin een mix van diverse eengezinswoningen, appartementen en commerciële ruimten.

In totaal worden er in Het Carré 28 eengezinswoningen gerealiseerd, met oppervlaktes die variëren van 70 m² tot maar liefst ruim 165 m². Door de verschillende groottes en door een variëteit aan gevelarchitectuur, is praktisch elke eengezinswoning uniek. Zo heeft de één een heerlijke diepe tuin en biedt de ander de mogelijkheid om voor een dakterras of entresol te kiezen.

Naast de eengezinswoningen bestaat Het Carré uit 32 appartementen,
met oppervlaktes van 40 m² tot 80 m². De meeste appartementen beschikken over
een zonnig gelegen balkon.Ook vanaf deze prachtige plek is het water nooit ver weg.
Uitzicht op ennabijheid van de binnenhaven met de vele bootjes geven het
ultieme
gevoel van weidsheid en ruimte.  

Het woonblok valt op door de verscheidenheid in architectuur, het prachtige klassieke metselwerk en de grote raampartijen. Ook de afwisseling in
de hoogte van de eengezinswoningen is uniek te noemen, want die varieert tussen de 2 en 4 woonlagen. Dat maakt Het Carré een eyecatcher met een robuuste en toch verfijnde uitstraling!

BRUISEND PLEIN
Het parkachtige plein vormt het gezellige, bruisende en groene hart van de nieuwe wijk. Het is uniek gelegen aan het water van de binnenhaven en zorgt voor een heerlijk gevoel van rust en ruimte. Het plein biedt volop plek waar u rustig kunt zitten om van het uitzicht te genieten, te midden van het groen.
Dit zijn de plekken waar u elkaar kunt ontmoeten en waar u de boten in de haven kunt zien liggen. Grote bomen in een bijzondere kleur en bloei zorgen voor schaduwplekken om onder te zitten. De plantvakken worden aangevuld
met kleurrijke heesters die seizoen beleving toevoegen en vogels en vlinders aantrekken.


Op straatniveau van Het Pleingebouw en Het Carré kunnen ondernemers en dienstverleners zich vestigen. We denken hierbij aan een restaurant met een gezellig terras, een kinderdagverblijf, een fysiotherapeut, een tandarts en nog aan veel meer. Alles binnen handbereik; gemak en gezelligheid gaan hier hand in hand.
 

PARKEREN
Er is volop parkeergelegenheid aanwezig in de overdekte parkeergarage onder Het Pleingebouw, in het binnenhof van Het Carré en ook langs de Handelsweg. Via een onderdoorgang loopt u van het binnenhof zo het levendige, groene plein op. Wonen in het Dok van Dronten zorgt voor het gemak en de gezelligheid waarnaar u op zoek bent. Het geeft uw woonambities de ruimte!
Locatie

De kernen Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant vormen samen de gemeente Dronten. Deze dorpen zijn halverwege de vorige eeuw ontstaan na de drooglegging van de IJsselmeerpolders. De jonge gemeente Dronten bestaat sinds 1972 en toch is de korte geschiedenis bijzonder. Dronten kent een rijke pioniersmentaliteit. Zo’n 60 jaar geleden was dit immers nog de bodem van de zee. Trots is dan ook het overheersende gevoel, over wat er in korte tijd is gerealiseerd. 

CENTRAAL WONEN IN HET HANZEKWARTIER
Het Dok van Dronten heeft een perfecte ligging. Hier vindt u de kalmte van het water gecombineerd met de reuring van het centrum van Dronten dichtbij. Met uw boot het Ketelmeer op? Op de fiets boodschappen doen, lekker wandelen in het bos? Dat is allemaal mogelijk! 

Dronten is met zijn gezellige winkelstraten, de bibliotheek, het theater, gemeentehuis, de polikliniek St. Jansdal, een golfbaan, leuke speelplekken, kinderboerderij en de vele bossen hét levendige voorzieningencentrum voor de hele omgeving. Amsterdam en ’t Gooi zijn goed bereikbaar, net zoals Zwolle, Harderwijk en Almere. Dronten ligt gewoon super centraal.


Meer informatie of interesse

Bezoek de website www.dokvandronten.nl voor meer informatie en schrijf u hier in als geïnteresseerde! Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met de makelaar.

VERKOOPINFORMATIE

Makelaardij Van der Linden Dronten
Kop van Het Ruim 13
8251 KD Dronten
(0321) 33 61 11
info.dronten@vanderlinden.nl
www.vanderlinden.nl

Ontvang nieuws over beschikbare kavels voor uw villa