Wonen zoals u dat wilt

Een eigen huis bouwen, wie droomt er niet van? Wonen helemaal zoals u dat wilt. Bij Bouwsaam hebben we daar ons werk van gemaakt.

Sinds 2007 begeleiden we individuele zelfbouwers en collectieven bij het realiseren van hun eigen woningen. Ons team ondersteunt zelfbouwers gedurende het gehele proces, van tekening tot oplevering. We werken daarbij samen met diverse samenwerkingspartners. Wij bouwen samen!

Maak uw woning op maat

Ieder mens heeft zijn eigen ideeën over leven, werken én wonen. Zo heeft ieder mens een eigen idee hoe zijn of haar ideale thuis eruit ziet. Helaas voorziet de bestaande woningmarkt lang niet altijd in die woonbehoefte. Wij willen dit veranderen en bieden mensen bouwstenen waarmee ze hun eigen woning kunnen realiseren.

Vormen van zelfbouw

Het voordeel van zelfbouw, naast keuzevrijheid, is dat woningen worden gerealiseerd tegen kostprijs. Zo kunnen zelfbouwers geheel naar eigen wens wonen tegen een betaalbare prijs. Er zijn veel verschillende vormen van zelfbouw. Bouwsaam houdt zich bezig met de volgende drie vormen:

COLLECTIEF PARTICULIER OPDRACHTGEVERSCHAP (CPO)
Samen met de toekomstige buren wordt een zelfbouwer lid van een bouwgroep. Dit collectief fungeert als opdrachtgever voor de bouw en ontwikkeling van de woningen. De zelfbouwer bepaalt zelf de grootte en indeling van zijn eigen woning. De leden nemen samen beslissingen over gemeenschappelijke zaken, waaronder de architectuur. Sinds 2007 hebben we samen met zelfbouwers meer dan 200 woningen onder CPO gerealiseerd.

MEDE-OPDRACHTGEVERSCHAP (MO)
Ook MO is een vorm van co-creatie. Als toekomstige bewoners wordt u in het ontwerp proces nadrukkelijk betrokken bij de ontwikkeling en realisatie van de woning(en). Het verschil met CPO is dat zelfbouwers invloed kunnen uitoefenen binnen de kaders die door Bouwsaam (of een andere mede opdrachtgever) worden gesteld. Zelfbouwers geven de geselecteerde aannemer wel zelf opdracht voor de uitvoering van de bouw, vandaar dat er gesproken wordt over Mede Opdrachtgeverschap.

PARTICULIER OPDRACHTGEVERSCHAP (PO)
Wanneer een particulier zelf een bouwkavel koopt en zelf bepaalt met welke partije(n) zijn of haar woning gebouwd zal worden, spreken we van PO. De zelfbouwer heeft volledige keuzevrijheid binnen de grenzen van de kavel, het budget, de gemeentelijke bepalingen en de technische mogelijkheden. Met de Bouwsaam villa’s kunnen zelfbouwers onder Particulier Opdrachtgeverschap geheel hun eigen woning realiseren.

 

Een zorgeloze oplevering


Een eigen huis bouwen is niet iets dat u iedere dag doet. Bouwsaam is daar wél dagelijks mee bezig. We zetten samen al uw woonwensen op papier en stippelen de route uit naar de realisatie van uw nieuwe woning. Terwijl u gedurende het traject de regie in handen houdt, ondersteunt ons team daar waar nodig. Zo werken we samen aan een zorgeloze oplevering!

 

Ons team

Léon
Oprichter/eigenaar

Léon

Is als financiële man binnen ons team de persoon die gesprekken voert met derden, waarin hij de belangen behartigt van woningzoekers. Ook is hij vaak de motor achter het opstarten van nieuwe zelfbouw initiatieven.
Bas
Eigenaar

Bas

Is de creatieve ontwikkelaar die zich vooral bezighoudt met ´van niets, iets te maken´ in de breedste zin van bouwen. Hij is medeverantwoordelijk voor de opstart van nieuwe projecten maar ook om binnen projecten te komen tot oplossingen op het snijvlak van esthetiek en bouwtechniek.
Marleen
Relatie- & Acquisitie manager

Marleen

Is de persoon die contact onderhoudt met al onze relaties en samenwerkingspartners met als doel het acquireren van locaties voor nieuwe projecten.
Sammy
Procesbeheer

Sammy

Is de persoon binnen ons team die zich bezighoudt met het innoveren en automatiseren van onze werkprocessen. Ook zorgt ze ervoor dat de systemen binnen Bouwsaam optimaal (blijven) functioneren.
Monique
Management Assistent

Monique

Is binnen ons team verantwoordelijk voor de back-office en voert kantoor ondersteunende werkzaamheden uit. Zij is voor Bouwsaam het cement tussen de stenen en zorgt daarmee voor een goede basis.
Lotte
Marketing & Communicatie

Lotte

Maakt binnen ons team een creatieve vertaalslag naar alle marketing en communicatie uitingen. Ook zorgt ze voor alle PR voor de projecten en evenementen, zowel online als offline.

Wij bouwen samen met...

Wij werken samen met partners, waaronder aannemers, makelaars en architecten. Bij het samenstellen van elk bouwteam zien wij erop toe dat deze over alle kennis en expertise beschikt om van het zelfbouwproject een succes te maken. Hieronder een greep uit de partijen met wie we al samenwerken. 

Ontvang nieuws over beschikbare kavels voor uw villa